Watermeloen salade met feta – frisse zomerse salade

(Leukegeit | Billy) In de zomer heb ik meestal geen zin om urenlang in de keuken te staan. Vandaar dat ik een recept voor een watermeloen salade met feta voor je klaar heb staan. Ik maakte deze zomerse salade van de week en werd verrast door de eenvoudige, maar verrassende smaken in deze salade. Krijg je ook al de watermeloen-vibes? Bekijk dan snel hieronder het recept!

“Moeilijk, moeilijk, moeilijk, moeilijk – Nee makkelijk!”

Ken je het liedje Ik heb een heel zwaar leven van Brigitte Kaandorp? Dat is ook wat er vaak gebeurt hoe mensen reageren als het zonnetje nét even iets langer aanwezig is dan we gewend zijn om haar warmte naar ons te uiten. Ik kan er juist alleen maar van genieten en stap over op een tranquilo levensstijl om vervolgens neer te strijken op een willekeurig terras voor een ijskoud wit biertje.

Daar sta je dan met je grote watermeloen. Wat een joekel – vind je ook niet? Dit recept voor een watermeloen salade met feta, munt en een Spaans pepertje voor wat pittigheid staat binnen 15 minuten op tafel. Heb je alles al in huis voor de salade? Goed voorbereid, let’s go!
Ingrediënten voor deze frisse watermeloen salade

Totale tijd: 15 minuten
Aantal personen: 2

 • halve watermeloen
 • 100 gram feta
 • 2 tomaten
 • sap van 1/2 citroen
 • 1 rode ui
 • 1 Spaans pepertje
 • Handjevol verse munt
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

 1. Verwijder de schil van de watermeloen en snijd de meloen in kleine blokjes. Verwijder eventueel de pitjes als je deze echt niet lekker vindt. Ik heb er zelf geen problemen mee.
 2. Pluk samen met je huisdier een bosje munt uit je tuin en snijd de munt in kleine reepjes.
 3. Snijd de feta in kleine blokjes, zodat je straks met iedere hap ook een stukje feta proeft. Je kunt in je leven niet genoeg feta eten toch?
 4. Snijd de rode ui en de Spaanse peper in smalle ringen en de twee tomaten in blokjes.
 5. Hussel alle ingrediënten van hierboven lekker door elkaar in een grote kom en voeg het sap van de citroen toe. Breng de salade op smaak met een flinke draai aan je peper- en zoutmolen en je hebt echt dé zomerse maaltijd van het jaar gemaakt. En dat allemaal binnen een kwartier, goed bezig!

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

Vegan quinoa salade

3 x gezond en lekker: zelfgemaakte groentespreads!

Translate »