De zon achterna gaan

(Green Renaissance) Het leven bestaat uit polariteiten – licht en donker, goed en kwaad, zoet en bitter. Wij zijn niet anders.

De zon en de schaduwzijde

We hebben allemaal een schaduwzijde. En het is deze schaduw of donkere kant die ons een gevoel van perspectief geeft, door ons in staat te stellen de lichte kant van het leven echt te waarderen. Hoe meer we erkennen wat we niet leuk vinden, hoe makkelijker het is om onze gaven en krachten te zien. Het maakt ons een heel mens.

“Er was een man die zich zo stoorde aan zijn eigen schaduw dat hij vastbesloten was die voorgoed kwijt te raken. Dus stond hij op en rende weg. Maar zijn schaduw hield hem bij, en zo rende hij steeds sneller tot de inspanning zijn tol eiste en hij viel. Als hij gewoon in de schaduw was gaan zitten en stil was gebleven [mediteerde], zou zijn schaduw zijn verdwenen.” -Chuang Tzu, De Weg

Gefilmd in Montagu, Zuid-Afrika.

Al onze films worden mogelijk gemaakt door de gulle steun van onze mecenassen.
Om deel uit te maken van deze reis: https://www.patreon.com/greenrenaissance
Als u liever een eenmalige bijdrage doet, onze PayPal gegevens zijn : paypal.me/greenrenaissance

Wie is Green Renaissance? Wij zijn Michael en Justine – gepassioneerde filmmakers, die off-grid leven en onze tijd besteden aan het maken van films die hopelijk inspireren en positiviteit delen in de wereld.

Bron: Green Renaissance


Je kunt ok interesse hebben in: 

Vijf hindernissen voor geluk en hoe je ze kunt overwinnen

Hoe een Donkere Nacht van de Ziel te overwinnen

Translate »