5 manieren om snel kleding te strijken zonder strijkijzer

(Leukegeit | Billy) Ben je op zoek naar een snelle oplossing om kreukels uit je kleding te krijgen zonder strijkijzer te gebruiken? Deze 5 makkelijke oplossingen gaan je helpen om er verzorgd uit te zien zonder nog een strijkijzer te hoeven pakken!

Weg met kreukels in je kleding

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je staat op het punt om ergens naartoe te gaan, je trekt een pas gewassen overhemd uit de kast en het is gekreukt. Het lijkt erop dat je het gekreukt moet dragen of dat je toch te laat komt op je afspraak.

Of toch niet? Met deze vijf snelle oplossingen kun je – zonder nog een strijkijzer te hoeven pakken – er toch verzorgd uitzien. Klinkt als een contradictie en dat is het ook. En toch gaan onderstaande manieren je helpen om je kleding weer vrij van kreukels te krijgen (zonder strijkbout in de hand).

1. Stoom je kleren in de douche

Als je tijd hebt voordat je weg moet, spring dan onder de douche en hang je gekreukte kleren in de buurt van de douchecabine. De stoom van de douche zal de stof helpen ontspannen en kreukels in je kleding sneller verwijderen dan wanneer je ze ophangt in je badkamer zonder stoom.

2. Gebruik een haardroger

Wist je dat een haardroger gebruikt kan worden als een effectief middel om kreukels in je kleding te verwijderen? De hete lucht van de haardroger helpt om je shirt of broek plat te maken en dat de kreukels verdwijnen.

Tip: Zorg er alleen voor dat je kleding niet te dicht bij de haardroger komt, waardoor de kleding te warm wordt en je kleding kan gaan krimpen.

3. Hang je kleren buiten op

Als het buiten zonnig (en warm) is, hang dan je kleren buiten aan een lijn terwijl ze nog nat zijn van het wassen of haal ze uit de droger nadat ze volledig gedroogd zijn.

De warme zonnestralen werken als natuurlijke warmte, waardoor je kleding in een mum van tijd vrij is van kreukels.

4. Stop het weer in de droger

Warmte is de sleutel om kreukels snel te verwijderen. Dus waarom gooi je ze niet terug in de droger met een vochtige handdoek? De toegevoegde vochtigheid helpt die hardnekkige kreukels te verwijderen en verzacht stoffen die in de loop der tijd stug zijn geworden (zoals katoen).

Het eindresultaat? Kreukvrije kleren in slechts 15 minuten.

5. Oprollen

Als alle andere manieren hierboven niet goed voor je werken, rol dan je gekreukte kledingstuk op als een burrito en laat het een kwartiertje opgerold voordat je het weer uitrolt.

De wrijving van het oprollen helpt om die vervelende kreukels glad te strijken, waardoor ze veel minder opvallen als je het kledingstuk weer draagt.

Of het nu last minute is of er is iets tussengekomen en je er niet als een accordeon uit wilt komen te zien – deze vijf manieren gaan je helpen dat je voortaan zonder strijkijzer weer gladde kleding kan draagt.

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in: 

Statische kleren ontladen

De negatieve invloed van rommel op de geestelijke gezondheid

Translate »