Hoe rijst water te gebruiken voor prachtige huid en haren

(Health Bytes) Rijst water kan worden gebruikt voor schoonheidsbehandelingen. Rijst water heeft geweldige voordelen voor de huid, haar en gezicht.

Rijst water, in haar eenvoudigste vorm, is het water dat is overgebleven na het afwassen van rijst in voorbereiding voor het eten. Het kan worden geconcentreerd of verdund en zelfs gefermenteerd om de meeste van de voordelen eruit te halen.

Rijst water bevat voedingsstoffen die het haar kunnen versterken en de huid kunnen vernieuwen wanneer het wordt gebruikt als een gezichts “wash” of voor het haar spoelen, en in tegenstelling tot veel producten voor huid- en haarverzorging op de commerciële markt, is het een makkelijke en natuurlijke manier om te zorgen voor uw huid en haar.

Rijst water wordt gebruikt in het oosten in de geneeskunde om de huid soepel en jeugdig te houden en om ervoor te zorgen dat haar sterk en glanzend groeit sinds de oudheid, in plaatsen variërend over het hele Aziatische continent.

Als u wilt zien of het gebruik van rijst water als onderdeel van uw eigen haar en huidverzorgingsroutine nuttig kan zijn voor u, zijn hier een paar snelle en eenvoudige recepten voor het bereiden van een partij rijst water:

U kunt elke rijst gebruiken die u heeft (bruin, wit langkorrelige, witte korte graan, jasmijn).

Methode 1: Gekookt rijst water

Om een concentraat van rijst water te maken om de hele week te gebruiken in verdunde vorm als een gezicht wash of voor het haar spoelen, bereid dan de rijst zoals u normaal zou doen, maar gebruik twee tot drie keer de hoeveelheid water die u normaal zou gebruiken.

Nadat de rijst heeft gekookt, filter het uit. Het overgebleven water zal een levendige witte kleur hebben, en zal een hoge concentratie van voedingsstoffen bevatten. Echter, gebruik het dan niet op volle sterkte. In plaats daarvan, verdun het met een paar eetlepels van dit geconcentreerde rijst water in een kopje schoon water, waardoor een nauwelijks melkachtig uitziend mengsel ontstaat.

Gebruik deze verdunde oplossing om uw gezicht te wassen of om uw haar te behandelen, en bewaar het overgebleven concentraat in de koelkast in een afgedekte of gesloten container voor maximaal een week.

Methode 2: De snelle methode zonder koken

Wanneer u snel rijst water wil maken en niet het “gedoe” van het verdunnen en opslaan wil doorlopen, neem dan gewoon twee kopjes water en doe er een half kopje rijst bij in voor 15 minuten. Zeef de rijst uit het water en gebruik het overgebleven rijst water om je gezicht, haar, of beide te wassen.

Methode 3: Gefermenteerde rijst water

Gefermenteerde rijst water wordt gedacht vooral goed te zijn voor het haar als gevolg van de pH-verandering die optreedt in het water tijdens het fermentatieproces (het proces brengt pH van het rijst water beter in overeenstemming met de natuurlijke pH van uw haren, en zorgt ervoor dat een chemische stof genaamd pitera dat de regeneratie van cellen kan bevorderen, vrijkomt). De methode voor het maken vraagt om een paar extra stappen, maar de resultaten zijn de moeite waard.

Om gefermenteerde rijst water te maken, bereid rijst water volgens methode 2 zoals hierboven beschreven en laat het staan in een pot bij kamertemperatuur gedurende één of twee dagen (in warmere klimaten, neemt het fermentatieproces minder tijd in beslag). Wanneer een licht zure geur voort komt uit het rijst water, kook het water en laat het vervolgens afkoelen om het fermentatieproces te stoppen. Wanneer afgekoeld, gebruik dit rijst water voor huid toning of als een haar spoeler.

Gefermenteerde rijst water is zeer krachtig, dus het is best om het te verdunnen met 1-2 koppen van warm water voor gebruik.

Was je gezicht met rijst water dagelijks voor het slapen gaan, en gebruik het in je haar als de laatste spoeling, maar niet vaker dan een of twee keer per week. Zie het als een krachtige conditioner, waarbij een beetje een lange weg gaat.

De voordelen blijven, zelfs nadat het is weg gespoeld, dus u kunt wassen en spoelen zoals u normaal zou doen zonder enige angst dat er een lelijke opbouw plaatsvindt.

U kunt rijst water elke dag gebruiken als onderdeel van uw huidverzorgingsroutine, in de ochtend of avond. Voor uw haar is het raadzaam om het te gebruiken een of twee keer per week, hetzij om de haren te wassen of als laatste spoelwater.

Bron: Health Bytes


Je kunt ook interesse hebben in:

Hoe maak je zelf je eigen shampoo?

Hoe maak je zelf rozenwater?

Translate »