Doe dat waar je blij van wordt

(Green Renaissance) Doe dat waar je blij van wordt. In memoriam Eduardo Shimahara:  Jouw woorden leven in ons allen voort.

Doe dat waar je blij van wordt

“Soms is datgene waar je echt van houdt in het leven zo uniek en zo van jou, dat niemand anders op de planeet het zal begrijpen. En als je het eenmaal naar buiten brengt, wordt het iets zo krachtig en zo mooi.” – Eduardo Shimahara

Laat het lawaai van de meningen van anderen je eigen innerlijke stem niet overstemmen. Heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. En bovenal, doe waar je van houdt. Deze film is opgedragen aan de nagedachtenis van Eduardo Shimahara – jouw woorden leven voort via ons allemaal.

Stel je voor, maandagochtend je alarm gaat af. Het is 5 uur ’s ochtends en je moet opstaan. De vraag aan jou is op dat moment, ben je op de juiste plek? Doe je dat, waar je blij van wordt?

We willen allemaal dat vinden, waar we blij van worden… wat je werkelijk vervulling geeft in deze wereld…wat het ook is dat een vonk doet ontbranden in je leven. Om je ziel te voeden, moet je de verantwoordelijkheid nemen van het doen van de juiste dingen. Het is als de wortels van een boom. Een boom zonder wortels kan niet lang overeind blijven. Alles wat ik weet, is dat ik dat diepe, diepe instinct in me had en dat ik altijd geweten heb dat ik dat moest volgen.

Wat ga je doen met die tijd, die je hebt?

Dus de vraag is simpel…

Wat ga je doen met die tijd, die je hebt?
Dit is de tijd, die je gegeven is. Hoe zou je dat leven willen leven?
Waarom is eenieder van ons hier?
Wat is de reden van bestaan van ieder van ons?

We komen op aarde, leven en sterven. En wat we daar van maken, is aan eenieder van ons. Ik kwam op een behoorlijk dieptepunt in mijn leven. Mijn ziel, mijn innerlijk wezen….ik was verdoofd, gevoelloos geworden op een bepaalde manier. En ik moest echt in de vingers krijgen, wie ik was en wat belangrijk voor me was.

Ik weet nog dat ik dat inzicht had dat ik op de verkeerde plek was. Ik keek van een afstand naar mezelf en zag dat ik een carrière had, die geen betekenis voor me had. Het was een manier voor mij, om geld te verdienen, meer niet. En ik realiseerde me, dit is niet het punt, waar ik moet zijn. En een zaadje werd geplant in mijn hart.

We willen allemaal veranderen en groeien. En hoe ouder we worden, hoe moeilijker het wordt, om ook maar iets te veranderen. Het wordt allemaal een stuk ontmoedigender.

Verandering gaat over groeien

Verandering gaat over groeien…maar ook over potentie… De potentie om dat te zijn, wat je voorbestemd bent om te zijn. Je kunt groeien en ontwikkelen naar alles, wat je wil zijn. Je geeft je eigen leven vorm. Je zult het gevoel krijgen ergens heen te moeten, of iets te moeten doen. En dat is alleen nog maar het begin. Het is een reis, een leerproces. Niets komt je aanwaaien.

We staan allemaal iedere dag aan de voet van de berg. Dus het is de vraag, of je hem beklimt, of aan de voet blijft staan. Een veilige carrière verlaten om aan iets te beginnen dat helemaal niet veilig is, ik was echt angstig, doodsbang. Maar het probleem is dat wanneer je niet in actie komt er ook niets verandert. En dan zul je in een constante toestand van angst leven. Het vraagt een berg moed. Maar het enige, waar je bang voor zou moeten zijn, is het niet naar jezelf luisteren…is het niet doen, wat goed voor jou voelt.

De maatschappij is zo druk tegenwoordig. Er gebeurt van alles tegelijkertijd, overal. Ik denk dat dat je een gevoel geeft van niet een duidelijk pad kunnen vinden. Dus, neem wat tijd voor jezelf, tijd om in en uit te ademen. Want er is een innerlijke stem, die je probeert aan te spreken, waar je geen ruimte voor maakt.

Soms is dat, wat je echt graag doet in je leven iets dat zó uniek is en zó ontzettend “jou” dat niemand op deze aarde dat zal begrijpen. En zodra je het uit, wordt het iets wat zó krachtig en zó mooi is. Als de hele wereld denkt dat je gek bent, dát wat je aan trekt, wat je laat glimlachen, en dat alleen jou raakt en niemand anders dat is precies dat, wat alleen tegen jou spreekt.

Doe wat je hart je ingeeft

De enige manier, waarop je verantwoordelijkheid kunt nemen, voor wat je doet, is door naar jezelf te luisteren. Want er is absoluut niemand in deze wereld, die dat voor jou gaat doen. En dat is de waarheid.

Een doel, een bestemming hebben is zo intens persoonlijk. En voor mij betekent het niet, om erbij te horen. Het gaat over het vinden van je eigen pad. Anderen nadoen, in hoe ze dingen doen…daar gaat het leven niet over. Alles wat je te bereiken hebt in dit leven, is ingegeven door wat je voelt in je hart. Blijf gewoon trouw aan jezelf…Blijf gewoon doen, waarvan je voelt dat je moet doen in deze wereld dag voor dag.

Er hangt een Braziliaanse levenswijsheid aan mijn muur, die zegt: Vai. E, se der medo, vai com medo mesmo. En als ik het moet vertalen, dan staat er: Ga. En als je bang bent, dan ga angstig.

Dank aan allen, die deze film mogelijk maakten. Al onze films zijn volledig crowdfunded. Dus als je ons verder zou willen steunen op onze reis, ga dan naar onze Green Renaissance pagina.

Bron: Green Renaissance


Je kunt ook interesse hebben in:

Ontdek jouw passie

Passie kan sommige vormen van depressie voorkomen

Translate »