Maya wijsheid jaarenergie 2016

(Earth Matters | Elvira van Rijn) Het nieuwe jaar begint op een dag die een einde en een nieuw begin inluidt: Rode Hemelwandelaar toon 13 in het Rode Draak levenspad. Dat is de laatste dag van het eerste levenspad van de Tzolkin kalender. Een heel bijzonder pad is dat: het pad van de mensheid als bron van creatie. Welke kansen krijgen we toegespeeld in het nieuwe jaar en hoe past dit jaar in de creatiecyclus die we elke dertien jaar doorlopen?

Kinvers 2016 – Rode Hemelwandelaar toon 13

Ik ben een ontdekkingsreiziger
Ik leer door mijn grenzen te verleggen
Zo zeg ik ‘ja’ tegen het leven
en til ik mijzelf naar een hoger plan
Ik laat me leiden door mijn voeten
die stevig op de aarde staan.

 

Einde en een nieuw begin

2016 is een toon 13 jaar. Dat betekent dat we in 2016 een cyclus afronden en alvast uitreiken naar een nieuw begin. Toon 13 helpt ons dit jaar om de losse eindjes af te hechten. We hebben de kans onszelf naar een hoger niveau te tillen, juist door zaken af te maken of af te ronden. Dit jaar komen er zaken van 13 jaar geleden opnieuw op ons pad om ze tot een afronding te brengen. De beste manier om dat te doen is bewust aanwezig zijn met twee benen op de grond.

De kwaliteiten van Rode Hemelwandelaar staan ons dit jaar ter beschikking om af te ronden en ons klaar te maken voor een nieuw begin. Rode Hemelwandelaar geeft ons de kwaliteiten om hemel en aarde te verbinden. Daarvoor is het allereerst nodig dat je werkelijk landt op aarde en volmondig ‘ja’ zegt tegen het leven. Hoe sterk je verbinding met het kosmische ook is, als je niet met twee benen op de grond staat, kan het zich niet door jou heen manifesteren op aarde. Jouw ‘ja’ tegen het leven is dus van groot belang.

Of jij met een ‘ja’ of een ‘nee’ in het leven staat, kun je nagaan door te kijken naar gebieden in je leven waar het stagneert op het materiele vlak. Overvloed is je geboorterecht. Ja zeggen tegen het leven, betekent dat die overvloed jou daadwerkelijk ten deel valt. Hoe is het met je lichaam gesteld? Ben je happy in je relaties? Hoe is het met je financiën? Heb je je eigen plek al ingenomen? Anders komt die overvloed misschien wel aan, maar ben jij niet aanwezig om het daadwerkelijk te ontvangen.

 

Drie handvatten voor het dagelijks leven

Hoe vertaal je de energie van Rode Hemelwandelaar toon 13 naar het dagelijks leven. Ik heb praktische tips voor je.

 

Bewandel nieuwe wegen

Voeg iets nieuws toe aan je leven. Dat kan betekenen dat je een andere overtuiging aanneemt, emoties toelaat waar je dat nooit deed, het kan zijn door een andere plek te vinden, tijdelijk of permanent: een ander huis, een andere familie. Een andere omgeving helpt oude gewoontes los te laten doordat je je er eenvoudig weg niet meer aan vast kunt houden. Op reis gaan in jezelf of in de wereld.

 

Sta stil bij jouw verhaal

We hebben allemaal verhalen. Dingen die we hebben meegemaakt, fijne ervaringen, vervelende of zelfs traumatische verhalen. Het zijn de verhalen die ons hebben gemaakt tot wie we zijn. Verhalen vertellen is helend. Je deelt je wijsheid en heelt zo elkaar. Verhalen vertellen kan je ook gevangen houden in oude patronen. Vraag je eens af wie je zou zijn zonder je verhaal. Waar zou dat verlichting brengen. Jij bent de enige die kunt stoppen met het herhalen van oude verhalen.

 

Ga op pad zonder plan

De grootste hindernis die je jezelf kunt opleggen is een doel. Iets wat bereikt moet worden en waarvoor jij de juiste aanpak moet vinden voordat je kunt beginnen. Geef het leven een kans jou te helpen, laat je verrassen, maak ruimte voor ontdekkingen, onverwachte wendingen en hulp van alle kanten. Dat kan alleen als je op pad gaat met een intentie en zonder doel. Misschien bereik je dan veel meer dan je ooit had durven dromen.

Meld je hier aan voor een gratis exemplaar van het Maya wijsheid creatieprofiel voor 2016. Met praktische handvatten op basis van de creatiedriehoek voor dit jaar.

Elvira van Rijn begeleidt coaches, trainers en andere professionele begeleiders om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking. Zij is auteur van Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek en Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek. Samen met Patricia Mooren ontwikkelde zij de Maya wijsheid creatiekaarten.

Bron : Earth Matters

Translate »