Mentale kracht

(Voor Positiviteit | Mark Verhees) 10 dingen om te onthouden als je denkt dat je niet goed genoeg bent of als het gewoon even tegenzit. Je mentale kracht.

Sommige dagen zijn nou eenmaal beter dan andere dagen. Hoe we over ons leven en onszelf denken heeft een hele grote impact op de resultaten van iedere dag. Wanneer we denken dat we niet goed genoeg zijn, kunnen we onszelf de put in praten. Zeker als we deze gedachten blijven herhalen.

Het is dus goed om te onthouden dat er hele mooie uitwegen zijn. Zelfvertrouwen en zelfwaardering zorgen voor de zonneschijn in iedere dag. Daarom bied ik je met veel genoegen en vertrouwen 10 dingen om te onthouden als je denkt dat je niet goed genoeg bent.

1. Alles stroomt en niets blijft 
In welke situatie je ook zit, het is tijdelijk. Ook dit zal weer veranderen. Het verhaal van je leven heeft meerdere hoofdstukken. Een slecht hoofdstuk betekent nog niet dat het het einde van het boek is.

2. Wat je nu doet, kan zorgen voor een betere toekomst
Ieder moment heb je de kans om zaadjes te planten voor een betere toekomst. Beoordeel je dag op de zaadjes die je zelf plant. Richt je aandacht op wat je zelf nu kunt doen.

3. Er is meer goed aan je dan niet goed
Negativiteit vraagt onevenredig veel aandacht in je gedachten. Richt je aandacht op de dingen die goed gaan. Op je kwaliteiten. Maak een mooi, positief lijstje met wat je goed kunt.

4. Iedereen maakt fouten
Fouten maken hoort bij nieuwe dingen proberen. Ja, dan stoot je soms je hoofd. En dat is goed. Hier kun je van leren.

5. Omarm imperfectie
Het leven is soms imperfect. Er gebeuren dingen waar je zelf niet voor zou kiezen. Accepteer imperfectie. Iedereen heeft wel iets meegemaakt wat heftig is en waar je niet mee zou willen ruilen.

6. Je doet je best
Misschien denk je wel eens dat je niet snel genoeg resultaten boekt. Bedenk dat je mijlenver voor ligt op zij die niets doen. Blijf goed opletten en geef het beste van jezelf. Dat is genoeg.

7. Je verdient je eigen onvoorwaardelijke liefde
Iedereen kent angsten en onzekerheden. Dat is menselijk. Accepteer ze. Kijk in de spiegel en omarm jezelf. Er schuilt zo veel moois in je.

Geloof er in dat je goed genoeg bent. Dat je zelf het leven kunt creëren wat je wil. En dat je goed genoeg bent om moeilijke situaties te overwinnen.

8. Er is altijd een mogelijkheid
Buiten je eigen denkpatronen liggen altijd nieuwe mogelijkheden. Weet dat ze er zijn. Heb vertrouwen. Raak niet gestressed van de gesloten deuren achter je. Nieuwe deuren gaan open als je vooruit blijft gaan.

9. Ga alleen de strijd aan met jezelf
Vergelijk jezelf niet voortdurend met anderen. Je hebt geen idee van wat ze echt van binnen meegemaakt hebben. Iedereen heeft zijn eigen uitdagingen. Ga het proces aan met jezelf. Verbeter jezelf.

10. Je kunt zelf veranderen hoe je tegen dingen aankijkt
Als je iets niet fijn vindt, verander het. Als je het niet kunt veranderen, verander dan de manier waarop je er naar kijkt.

Bron: Voor Positiviteit


Je kunt ook interesse hebben in:

Ontstressen met 4 oefeningen – terug naar het nulpunt

Translate »