De krachtige wetenschap van het stellen van intenties

(Global Heart | Esther Haasnoot) Wetenschap bewijst dat intenties onze menselijke biologie kunnen veranderen.

De wetenschap van intenties

Decennialang is de aanname van de wetenschap geweest dat menselijke intentie geen invloed kan hebben op wat wij de “fysische werkelijkheid” noemen. Echter, recente bevindingen bewijst dat deze veronderstelling niet juist is. Wij mensen zijn veel meer dan we denken dat we zijn, en de Psycho-Energetische Wetenschap blijft gelukkig het bewijs daarvoor uitbreiden.

Het woord ‘intentie’ is afgeleid van het Latijnse intendere of intentio, wat zowel ‘strekken’ als ‘doel’ betekent. In essentie is het stellen van intenties een manier om onze veranderlijke menselijke biologie uit te rekken om een nieuw doel, levenspad of emotionele toestand te bereiken. De kracht van intentie is werkelijk diepgaand; er wordt gezegd dat het chronische ziekten kan verlichten, emotionele trauma’s kan helen en onze meest gekoesterde dromen kan helpen manifesteren. Dit begint allemaal in de ruimte van je eigen geest. Hoe gaat dat in zijn werk?

 

“Het moment dat je je perceptie verandert, is het moment dat je de chemie van je eigen lichaam opnieuw bedraadt” ~ Bruce Lipton

 

Intentie en de biologie van onze cellen

Volgens Dr. Bruce Lipton hebben we allemaal de keuze om positieve veranderingen in ons leven te creëren. Onze geest en ons lichaam zijn diep met elkaar verbonden; elke gedachte die we ervaren heeft een direct cellulair effect op ons lichaam. Op het moment dat we een intentie zetten, worden de communicatiebanen tussen onze geest, hersenen en lichaam opgestart.

De overtuigingen die wij in onze geest hebben, worden door zenuwcellen omgezet in elektromagnetische velden en de hersenen ‘zenden’ deze informatie uit naar alle cellen in ons lichaam. Cellen reageren op de informatie in deze energievelden en gebruiken die om hun gedrag en genactiviteit te sturen.

Met andere woorden; als we positieve intenties stellen, zal elke cel in ons lichaam zich gedragen in overeenstemming met de intentie die we hebben gesteld en op dezelfde positieve frequentie vibreren. Omgekeerd, als we geneigd zijn negatief te denken en nalaten positieve intenties in ons leven te stellen, zullen onze cellen reageren door zich voor te bereiden op vechten-of-vluchten.

Cellen, weefsels en organen zetten namelijk geen vraagtekens bij de informatie die door het zenuwstelsel wordt gezonden. Integendeel, ze reageren met evenveel verve op juiste levensbevestigende waarnemingen als op zelfdestructieve mispercepties. Dit toont aan hoe vitaal de rol van gedachten is in het bepalen van onze gezondheid en algehele welbevinden. 

Het stellen van intenties en het effect op de hersenen

De kracht van intentie heeft het vermogen om niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk de vorm van onze hersenen te veranderen. Neuroplasticiteit is heel kort gezegd het vermogen van het brein om zich te herstellen en regenereren. Het brein is plastisch, oftewel beïnvloedbaar. Met neuroplasticiteit wordt zowel de aanmaak van nieuwe hersencellen (neuronen) als de aanmaak van nieuwe verbindingen tussen deze neuronen bedoeld.

Gedurende het leven past het brein en haar ontwikkeling zich aan op basis van het leven en de ervaringen. De hersenen worden namelijk beïnvloed door onze zintuiglijke waarnemingen, handelingen en zelfs onze gedachten en verbeeldingen kunnen ons brein beïnvloeden. Dit noemen we ‘neuroplasticiteit’. Het zachte en veranderende potentieel van de hersenen, gestimuleerd door herhaling van een bepaald gedrag. Onze hersenen zijn opgebouwd uit zeer complexe circuits, neurale paden genoemd. Neurale paden zijn de supersnelwegen van zenuwcellen die boodschappen overbrengen. Hoe vaker de boodschappen dezelfde gebaande paden afleggen, hoe vaster en meer gevormd ze worden in ons bestaan.

“…Neurale paden zijn de ruiterpaden naar ons zelfoptimaliserende gedrag.”

In de context van intenties stellen, vormen intentie en overtuiging de brug of neurale paden tussen de werkelijke omgeving en onze eigen biologie.  Hoe vaker we een positieve intentie of algemeen positief gedrag herhalen, des te waarschijnlijker is het dat onze hersenen hun neuronen in ons voordeel reorganiseren, op een manier die onze algehele welzijn verbetert.  

Bron: Global Heart, Bron video: Uplift


Je kunt ook interesse hebben in:

De kracht van de denkgeest – Interview met Dr. Bruce Lipton

Hoe een Donkere Nacht van de Ziel te overwinnen

Translate »