Kun jij raden welk eigeel van een gezonde kip komt? Het antwoord zal je verbazen!

(World Unity | Kraven) Je zou het misschien niet denken, maar de kleur van het eigeel in jouw eitje zegt heel veel over de gezondheid van de kip die het ei heeft gelegd.

Kun jij raden welk eigeel van een gezonde kip komt?

Uit recent onderzoek is gebleken dat je aan de kleur van het eigeel kunt zien of de kip gezond is. Wat ook blijkt, is dat veel van de eieren die wij dagelijks consumeren niet aan de ‘goede’ kant zitten. De meeste kippen waarvan wij de eieren eten hebben namelijk nog nooit zonlicht gezien. Het zijn kippen die 24 uur per dag opgesloten zitten in een hok of schuur. Veel ruimte krijgen ze niet en de hygiëne is er erg slecht. Deze kippen krijgen continu voedsel en granen toegediend zodat ze meer eieren produceren en sneller dik worden, wat uiteindelijk meer vlees oplevert.

Kijk naar de kleur van het eigeel

Kijk goed naar de foto hierboven. De meeste eieren die we kopen zullen lijken op het eigeel dat je in het midden ziet (nummer 2). Het heeft een licht gele kleur. Dit betekent dat de kip die het ei heeft gelegd een ongezond dieet heeft gehad met weinig afwisseling en amper voedingsstoffen. Dit om de kosten voor de kippenhouder zo laag mogelijk te houden.

Eitje nummer 3 is al iets donkerder. Tevens is het eigeel ronder en dikker. Dit betekent dat de kip die dit ei heeft gelegd hoogstwaarschijnlijk heeft kunnen scharrelen en een dieet heeft gehad met meerdere granen en voedingsstoffen.

Uiteindelijk komen we uit bij het beste ei, nummer 1. In dit geval geldt; hoe donkerder, hoe gezonder. De donkergele kleur geeft aan dat de kip gezond is en een goed dieet heeft gehad. Dit is niet alleen goed voor de kip, maar ook voor ons. De smaak zal namelijk veel rijker zijn.

In de onderstaande video wordt het allemaal even wat uitgebreider toegelicht:

Bron: World Unity


Je kunt ook interesse hebben in:

Waarom zijn bruine eieren duurder dan witte?

Waarom eieren heel goed helpen bij afvallen

Translate »