Theater & maaltijd: Bruiloft van Vermeer | 13 mei tot en met 15 mei

(Hodenpijl) De Delftse schilder Johannes Vermeer huwde in 1653 met Catharina Bolnes in de schuilkerk van Hodenpijl. Op 13, 14 en 15 mei wordt deze historische bruiloft nagespeeld door VAT 75.

Het bruidspaar Vermeer, de ouders, familie en vrienden, vaak herkenbaar als figuren van de beroemde schilderijen van Vermeer (het meisje met de parel, het meisje met de rode hoed etc.), treden op als gastgevers van het bijzondere bruiloftsmaal.

De maaltijd wordt geserveerd aan lange tafels midden in de kerk en doet terugdenken aan de bekende boerenbruiloft van Breughel. Oud-Hollandse folkgroep Pekel begeleidt de maaltijd met vrolijke muziek. We verwelkomen de bruiloftsgasten vanaf 17.30 uur (15.30 uur op zondag) in restaurant de Herdershof. Zodra de bruiloftsstoet is gearriveerd, verhuizen we naar de kerk voor het historische toneelstuk met bruiloftsmaal. Het wordt een prachtig feest!

De voorstelling werd al twee keer eerder opgevoerd: in het kader van de 5e verjaardag van Op Hodenpijl in 2012 en in het openingsjaar  – 2007 – van Op Hodenpijl werd de voorstelling ook opgevoerd.

vr 13 mei   17.30 uur   de kerk   € 45,-

za 14 mei   17.30 uur   de kerk   € 45,-

zo 15 mei   15.30 uur   de kerk   € 45,-

Entree: € 50,- excl. drankjes.

Voor deze voorstelling geldt, mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl. Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen.

Bron: Hodenpijl

Translate »