Gevulde paprika’s met geitenkaas

(Global Heart | Esther Haasnoot) Deze eiwitrijke gevulde paprika’s zijn een vullende maaltijd. Als je niet van geitenkaas houdt zijn ze ook lekker met feta.

Gevulde paprika’s

Van alle gerechten die je kunt vullen, staan gevulde paprika’s boven aan onze lijst. Paprika’s zijn groot genoeg om er veel in te stoppen, sterk genoeg om hun vorm te behouden in de oven, en mild genoeg van smaak om bij zo’n beetje alles te passen. Met andere woorden, ze zijn de perfect om te vullen. Als je op zoek bent naar een makkelijk maar heerlijk gerecht dat ook nog eens kleurrijk en mooi is, dan zijn deze paprika’s fantastisch.

Ingrediënten

50g/1¾oz langkorrelige rijst
1 rode en 1 gele paprika
Scheutje olijfolie
1 kleine ui, in dunne plakjes gesneden
1 courgette, in kleine blokjes gesneden
75g/2½oz kerstomaatjes, gehalveerd
2 teentjes knoflook, geplet
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
20g/¾oz geroosterde amandelschilfers
½ sinaasappel, schil alleen, fijn geraspt
3 opgehoopte eetlepels grof gehakte verse platte peterselie (of koriander)
100g/3½oz milde geitenkaas in stukjes gesneden
zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C/400F/Gas 6. Kook de rijst in een pan met kokend water gedurende 25 minuten, of tot hij net gaar is, en giet af.

Snijd ondertussen de paprika’s van boven naar beneden doormidden en gooi de zaadlijsten weg. Leg ze met de open kant naar boven op een bakplaat (snijd zo nodig een reepje van de onderkant af om ze plat te leggen). Bak ze 15 minuten in een oven.

Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de ui en courgette op een matig vuur. Roer regelmatig gedurende 4-5 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn geworden.

Voeg de tomaten, knoflook, komijn en koriander toe en bak onder voortdurend roeren nog een minuut. Schep alles over in een grote hittebestendige kom en roer vervolgens de amandelen en sinaasappelschil erdoor.

Voeg de rijst en peterselie toe en breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper. Meng alles goed door elkaar.

Vul de paprika’s met het rijstmengsel. Bestrooi het met de kaas en zet het gerecht 10 minuten terug in de oven, of tot de paprika’s zacht zijn geworden en de vulling heet is.

Tip

Moet ik de paprika’s koken voordat ik ze vul?

Dat kan, maar wij doen het liever niet. De paprika’s zijn makkelijker te vullen als ze nog rauw zijn, en op deze manier behouden ze nog een beetje textuur nadat ze gebakken zijn. We willen dat ze mals zijn, maar niet papperig!

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Gevulde aubergine met feta en granaatappel

Gele kokoscurry met rijst en vegan feta

Translate »