Positiviteit Loont!

(Global Heart | Esther Haasnoot) Het boek “De Vibe”neemt je mee in een verhaal dat een begin is van een prachtige reis, zo ontdekt Mark tijdens zijn queeste een passie voor positiviteit. Gedreven en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid over hoe zijn pad verder gaat, begint hij de website Voor Positiviteit.

 

De Uitdaging

Nadat Mark zijn passie voor positiviteit heeft ontdekt, besluit hij zijn hart te volgen door zich te richten op de wetenschap van de positieve psychologie. En hij stelt zichzelf de uitdaging om gedurende 1.000 dagen elke dag een positief bericht te plaatsen. Inmiddels heeft hij zijn vaste baan opgezegd, is met zijn vrouw zijn eigen bedrijf Voor Positiviteit begonnen, heeft twee boeken geschreven en geeft geweldige trainingen en lezingen in positiviteit en geluk. Mark is het levende bewijs van iemand die zijn hart volgt, positieve keuzes maakt en dan ervaart dat het goed komt.

De kern van de boodschap

Verander je manier van denken en je verandert je manier van leven. Het geheime ingrediënt voor positieve verandering en dat maakt dat je de innerlijke reis blijft waarderen is dat wij allemaal een diepe verbinding willen met liefde, gezondheid en geluk.

Geluk kun je leren. In ieder van ons ligt het potentieel zelf bewust te creëren en ervaringen naar ons toe te trekken. Elke creatie vindt altijd in het hier en nu plaats. De keuzes die je maakt bepalen je bestemming, want hoe langer je ergens aandacht aan besteed des te meer het je wereld wordt. Je beleving van de werkelijkheid bepaalt je gedrag. Jouw mindset bepaalt waar je in het leven staat en waar je aankomt.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Het uitgangspunt van de positieve psychologie is dat alles waar je dagelijks aandacht aan besteedt groeit. Dus wanneer je dagelijks je aandacht aan positieve dingen besteedt ga je steeds meer positiviteit ervaren.

In zijn boek De Vibe neemt Mark Verhees je mee op een bijzondere ontdekkingsreis waarin je de kracht van positieve emoties kunt herkennen en waarderen. Op eenvoudige wijze wordt je getoond hoe alle dingen gewenst of ongewenst bij je worden gebracht door de wet van aantrekking. Gelijken trekken gelijken aan, gelijke overtuigingen versterken elkaar, vogels van dezelfde pluimage trekken met elkaar op en alles wat je aandacht geeft groeit.

Positieve psychologie gaat ervan uit dat als je focust op wat je wilt, zul je daar meer van gaan aantrekken. Wanneer je focust op het gebrek en gemis van wat je wilt, zul je daar meer van aantrekken. Het is de continue wens en gerichtheid die alle magie teweeg brengt.

Je kunt je brain trainen

Happiness is an inside job. Positiviteit is niet altijd direct waarneembaar, negatieve ervaringen horen erbij. Positief zijn betekent niet dat je negativiteit moet negeren. Positief zijn betekent het accepteren en leren omgaan met het negatieve.

De Vibe laat je beseffen dat je ieder moment de keuze hebt om vanuit angst of vanuit liefde te leven. Door het bewust creëren van positieve emoties zijn moeilijke periodes makkelijker te overbruggen.

Klaar om te doen wat je kunt dromen

Stap in je geluksmodus door te leven vanuit authenticiteit en passie. Doen waar je van houdt is vrijheid, houden van wat je doet is geluk. Plezier en betekenis kun je combineren. Wanneer je weet wat je zelf graag wilt kun je bewuste keuzes maken.

Juist het verlangen naar andere ervaringen geeft je de ruimte om jezelf te bezinnen en de werkelijkheidzin van je ervaringen te onderzoeken, het brengt je naar de kern van je wezen. Hoe meer je handelt vanuit jouw belangrijkste waarde des te trouwer je aan jezelf kunt blijven.

Laat je inspireren door De Vibe

De Vibe stimuleert je uit de schaduw te stappen en je eigen weg te gaan. Het boek is zeker een aanrader wanneer je vandaag nog de stap wilt zetten naar een positiever, gezonder en gelukkiger leven. Leren positief te denken is het beginnen van jezelf te houden.

Bron: Global Heart

 

Translate »