Gelukkige mensen hebben deze vijf dingen gemeen

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) Wat maakt een mens gelukkig? Onderzoekers buigen zich al decennia over deze vraag.Wat maakt een mens gelukkig? Onderzoekers buigen zich al decennia over deze vraag. Inmiddels hebben ze een paar dingen ontdekt die gelukkige mensen gemeen hebben. Inmiddels hebben ze een paar dingen ontdekt die gelukkige mensen gemeen hebben.

 

1. Ze verkiezen tijd boven geld

Gelukkige mensen hebben liever meer tijd dan meer geld als hen gevraagd wordt te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd in vakblad Social and Personality Science.

2. Maar ze hebben genoeg geld

Onderzoek toont aan dat het sociaal welzijn van mensen verbetert naar mate ze meer verdienen. Dat geldt tot een grens van 65.000 euro per jaar. We willen dus genoeg geld hebben om een fijn leven te leiden, maar van stinkend rijk zijn word je niet gelukkiger.

 

3. Ze geven hun geld uit aan activiteiten

Mensen worden gelukkiger als ze geld uitgeven aan ervaringen in plaats van aan spullen. Je wordt blijer van uitkijken naar een dagje uit of vakantie dan naar de aanschaf van een nieuwe bank of jurk.

 

4. Ze hebben goede relaties

Twee 75 jaar durende studies, de Grant Study en de Gluek Study, ontdekten dat de sleutel tot geluk ligt in goede relaties. Een partner, vrienden en familie beschermen mensen tegen fysiek en geestelijk verval en zijn een betere voorspeller van geluk dan genen of IQ.

 

5. Ze slapen

Onderzoek van begin dit jaar vond een verband tussen korte dutjes en gelukkig zijn. Een powernap maakt je productiever en creatiever. Over het algemeen zorgt een goede nachtrust ervoor dat je je opgewekter voelt.

Bron: Welingelichte Kringen


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Eenvoudige lessen in geluk

Vergroot je werkgeluk – 14 praktische tips

Translate »