Luister naar deze fascinerende muziek, gecomponeerd door sterren

(Global Heart | Esther Haasnoot) Nu te beluisteren; wonderbaarlijke hemelse muziek gecomponeerd door sterren. 

Ambient muziek gecomponeerd door sterren

Wetenschap en technologie hebben inmiddels aangetoond dat het universum niet stil is. De sterren produceren infrarode akoestische golven, die kunnen worden opgenomen. Hoewel wij deze geluiden doorgaans niet kunnen horen, verspreiden sterren een aantal bijzonder rustgevende soundscapes door het vacuüm van de ruimte. Met behulp van technologie konden wetenschappers deze geluiden vastleggen.

Componist Brian Eno heeft deze geluiden gearrangeerd tot een muzikale compositie. Hij is ook degene die de term ‘ambient music’ heeft bedacht, en tal van invloedrijke bijdragen aan populaire muziek heeft gedaan. De muziek is gecomponeerd door de infra geluidsgolven van sterren te registreren en ze te versnellen totdat ze door het menselijk oor kunnen worden gehoord. Het resulterende nummer, “Star sounds”, is even mysterieus als buitenaards.

Deze muziek het nieuwste project van het Starmus Festival, een jaarlijks internationaal evenement, gecreëerd door astrofysicus en Queen-gitarist Brian May en astrofysicus Garik Israelian om ruimtewetenschap en kunst samen te brengen.

En voor het eerst is deze ruimte muziek, die is samengesteld uit de akoestische golven die uit de hemellichamen blazen, online beschikbaar gesteld.

Volg deze link voor meer atmosferische soundtracks van Brian Eno.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

The Metaphysics of Freddie Mercury

Time lapse video of the Grand Canyon captures rare phenomenon that demands to be see

Translate »