Pas op voor WhatsApp-virus dat je hele smartphone laat crashen

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) WhatsApp is opnieuw kwetsbaar gebleken voor een virus. De ‘tekstbombug’ legt niet alleen de berichtendienst plat, maar kan je hele smartphone laten crashen.

Zowel iPhones als Androidtoestellen zijn slachtoffer van de bug. Bij de toestellen van Apple begeeft alleen WhatsApp het, terwijl bij de Android-telefoons het hele apparaat het loodje legt. Het virus bevat verborgen symbolen, waarmee de app uitdijt als je op de aangeboden tekst klikt. WhatsApp kan de hoeveelheid informatie niet aan, waarna de boel crasht.

Er zijn momenteel twee varianten actief. In de ene tekstbom staat een zwarte stip en wordt er letterlijk gewaarschuwd voor de gevolgen van een klik op het bericht. Toch zijn er mensen die de verleiding niet kunnen weerstaan en op de tekst klikken. De tweede versie begint met de tekst ‘This is very interesting’ gevolgd door een lachende emoji.

Tot WhatsApp met een manier komt om het probleem te verhelpen kun je dus beter niet klikken op berichten zonder duidelijke afzender.

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

Minder appen, meer bellen – koester je beste vriendschappen

Deense leerlingen tonen gevaar van Wifi aan met experiment

Translate »