Europese toprechtbank doet uitspraak over vaccins. Opent deze verrassende uitkomst nieuwe perspectieven?

(Health Bytes) Een Europese toprechtbank heeft geoordeeld dat vaccins verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor ziektes, ook al is er geen bewijs voor een verband.

Het Europees Hof van Justitie oordeelde woensdag dat een vaccin kan worden aangewezen als oorzaak van een ziekte als er specifieke informatie is over het moment waarop de prik is toegediend, de gezondheid van de patiënt en een aantal soortgelijke gevallen waarbij na vaccinatie ziekte optrad.

Een rechtbank kan op basis daarvan bepalen dat het vaccin hoogstwaarschijnlijk de boosdoener is geweest en dat het dus niet veilig is, meldt persbureau AP.

 

Schadevergoeding

Het vonnis heeft betrekking op een zaak die de Fransman J.W. had aangespannen, nadat hij een jaar na de vaccinatie tegen hepatitis B in de jaren negentig MS had gekregen.

De man sleepte vaccinmaker Sanofi Pasteur voor de rechter en eiste een schadevergoeding. Een Franse rechtbank oordeelde dat er geen verband was tussen het vaccin en de diagnose.

J.W. ging in hoger beroep en uiteindelijk werd de zaak behandeld door het Europees Hof van Justitie. Het Hof sprak zich niet uit over de individuele zaak van J.W., die in 2011 is overleden.

 

Groeit hard

Wereldwijd groeit de antivaccinatiebeweging hard. Overal ter wereld claimen ouders dat vaccins gelinkt zijn aan aandoeningen variërend van autisme tot kanker.

Eerder deze maand dreigden 130 Italiaanse families asiel aan te vragen in Oostenrijk om te voorkomen dat hun kinderen moeten worden ingeënt voordat ze naar school kunnen gaan.

Verwacht wordt dat mensen die menen dat ze ziek zijn geworden als gevolg van vaccins, farmaceutische bedrijven massaal gaan aanklagen.

Bron: Health Bytes


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Ouders opgelet: Studie laat zien waarom veel artsen HPV-vaccinatie niet aanbevelen

Duizenden meisjes geconfronteerd met slopende ziektes na vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Vaccinatie is geen immunisatie

 

Translate »