Vrouw geneest van kanker na spirituele bijna-doodervaring

(Nine for News | Robin de Boer) Op 2 februari 2006 lag Anita Moorjani op de intensive care in een ziekenhuis in Hong Kong. Ze lag in coma. Haar lichaam was letterlijk gesloopt door de ziekte van Hodgkin. Dat schrijft de Epoch Times.

Op 26 maart 2006 danste Moorjani en dronk ze champagne op een bruiloft. In juli 2006 was ze weer kerngezond. Het voelde voor haar alsof ze tijdens de coma haar lichaam had verlaten.

In haar boek Ik moest doodgaan om mezelf te genezen schrijft ze dat ze een gesprek tussen haar man en een arts duidelijk kon volgen terwijl haar lichaam ruim 10 meter verderop lag. Ze voelde zich verlost van het lijden en was aanbeland ‘in een andere dimensie waar ze werd overspoeld door liefde’.

Ze stond voor de keuze: terugkeren of doodgaan. “Ik wist dat mijn lichaam zeer snel zou genezen als ik zou kiezen voor leven. Ik wist dat ik al na een paar dagen verandering zou zien,” schreef ze. En dat is precies wat er gebeurde toen ze ontwaakte uit de coma.

 

Energie

Ze wist ook dat ze door haar angst kanker had gekregen en dat liefde het zou genezen. “Als mensen worden behandeld voor ziektes, wordt de ziekte alleen uit het lichaam verwijderd, niet uit hun energie, en dus keert de ziekte vaak terug,” zei ze. “Ik besefte dat ik een hele gezonde energie zou hebben als ik terug zou gaan.”

Professor Peter Ko van de Universiteit van Californië wilde het snelle herstel van Moorjani nader onderzoeken. Hij kreeg toegang tot haar medische gegevens en concludeerde: “Haar herstel was zeker opzienbarend. Ik kan haar herstel niet toeschrijven aan de chemotherapie.”

 

Nog nooit gezien

Ook oncoloog Jeffrey Long uit Louisiana reageerde op het verhaal van Moorjani: “Als een arts die kanker behandelt ben ik erg gefascineerd door het indrukwekkende herstel van Anita. In de literatuur over bijna-doodervaringen zijn meer van dit soort gevallen te vinden, van onverklaarbare genezingen na een bijna-doodervaring. Ik hoop dat er meer onderzoek wordt gedaan naar dit fascinerende aspect van bijna-doodervaringen.”

Ko vertelde aan de South China Morning Post: “Ik heb moeite met termen als ‘wonderlijke genezing’ en ‘spontane remissie’, maar haar herstel was zonder meer opvallend. Haar lichaam of geest is kennelijk in staat geweest om een boodschap naar de kankercellen te sturen en de gemuteerde cellen uit te schakelen. Chemotherapie werkt goed tegen Hodgkin, maar zoiets heb ik nog nooit gezien.”

Bron: Nine for News

Translate »