Deze app plaatst je in een loterij elke keer als je zwerfvuil opruimt

(Global Heart | Esther Haasnoot) Een Britse app heeft een speciale geld loterij in het leven geroepen voor iedereen die zwerfvuil opraapt en weggooit.

Cash ontvangen voor zwerfvuil

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, lopend door de straat, klagend over de hoeveelheid afval die achteloos op straat, of erger, in de natuur worden gegooid. Nou, als je een nieuwe Litterlotto app gebruikt zou datzelfde afval wel eens dollartekens in je ogen kunnen doen verschijnen.

Je moet het in de bak doen om te winnen!

Wat is dit voor app? Litterlotto is een mobiele applicatie die gebruikers aanmoedigt om afval op te ruimen in ruil voor deelname aan een loterij voor echt geld. De aanpak werkt als volgt: De gebruikers van deze app rapen afval op en dumpen dit in een openbare afvalbak en maken een foto van dat moment. Deze foto wordt vervolgens geüpload naar de app. Waardoor de deelnemers in aanmerking komen voor kleinere spotprijzen en meedoen aan een maandelijkse prijstrekking. 

Het prijsbedrag varieert per locatie. Maar in het Verenigd Koninkrijk is de huidige maandelijkse jackpot 10.000 GBP, onlangs verdubbeld van 5.000. In het geval van spotprijzen varieert het bedrag van 5 tot 250 GBP. 

Voorwaarden om mee te kunnen doen

Natuurlijk zijn er voorwaarden om misbruik te voorkomen. Bij elke inzending moet een stuk niet-organisch zwerfvuil, zoals verpakkingen, flessen, sigarettenpeuken, enz. duidelijk door de deelnemer in de afvalbak worden gedeponeerd. Zwerfvuil van goederen die in de eerste plaats bedoeld zijn om in huis te worden geconsumeerd, zoals conservenblikken, komen niet in aanmerking. Maar toch, met de vele troep  die elke dag op de straten worden gegooid, zou het niet moeilijk moeten zijn om een legitiem stuk afval te vinden.

De Britse app ontwikkelaar testte het systeem oorspronkelijk in Denemarken, waar het met groot succes werd ontvangen. Louise Sunderland werd onlangs aangekondigd als de trotse winnaar van de eerste Litterlotto van het Verenigd Koninkrijk. Na het oprapen van ongeveer 400 weggegooide voorwerpen ontving Sunderland de jackpotprijs, die op dat moment 5.000 GBP bedroeg.

LitterLotto is wereldwijd beschikbaar, met verschillende Jackpot niveaus waar je ook bent. De prijstrekking is gratis, en er zijn geen kosten om in te voeren, anders dan het plaatsen van afval in de prullenbak.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

To Good To Go! gratis app tegen voedselverspilling

De Earth Speakr-app nodigt kinderen uit om op te komen voor de planeet

Translate »